Видавничі проекти, присвячені 30-й річниці Незалежності України
опубліковано 02 липня 2021 року о 15:53

Описание: C:\Users\User\Desktop\Заходи\images.png

Державні підприємства, установи та організації, що належать до сфери управління Держкомтелерадіо і працюють у видавничій сфері, готують спеціальні проекти до 30-ї річниці проголошення Незалежності України.

 

Зокрема, національне видавництво дитячої літератури «Веселка» готує до випуску книгу історика, літератора Володимира Панченка «Міська геральдика старої України XIV – початок XX століття».

Традиція міської геральдики бере початок із XIV століття. У 20 столітті оригінальні герби міст були замінені радянською державною символікою. Водночас у багатьох країнах світу і досі активно функціонують муніципальні символи. В умовах розбудови української державності та розвитку місцевого самоврядування виник величезний інтерес у місцевих громад до історичної традиції вживання українськими містами своїх гербів. Отже повернення до своїх витоків, розвиток національних символів є дуже актуальним.

Книга Володимира Панченка знайомить із основними правилами геральдики, розповідає про історію міської геральдики України, пояснює символіку міських гербів України. Населені пункти, герби яких подано у книзі, розміщені за абеткою, тому у виданні легко орієнтуватися, знайти потрібне. Автор наводить не тільки стародавні назви населених пунктів, а й сучасні, розповідає про адміністративний поділ українських земель у XIX ст. і робить усе це як досвідчений викладач і екскурсовод, який знає предмет надзвичайно глибоко і вміє зацікавити ним своїх слухачів-читачів.

У Книжковій палаті України імені Івана Федорова до 30-ліття Незалежності України вийшла друком друга книга в серії «Документальна пам'ять України» - «Книги і періодика України в історичному контексті: 1929 — 1945 роки», автор - Л.В. Дояр. У книзі досліджується видана на теренах України друкована продукція, що зберігається у сховищах Державного архіву друку Книжкової палати України. До видання увійшли наукові розвідки, написані на матеріалах вітчизняних книгодруків і періодичних видань 1929–1945 років. Книга призначена широкому колу читачів – фаховим історикам, викладачам вишів, вчителям шкіл та усім, хто цікавиться історією України.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux