Українські видавці беруть участь у міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті-на Майні
опубліковано 09 жовтня 2013 року о 14:43

 

9 жовтня у Німеччині відкрився один з найбільших книжкових форумів світу - 65-ий Франкфуртський міжнародний книжковий ярмарок, який триватиме до 13 жовтня.

Участь вітчизняних видавців у 65-ій ФМКЯ забезпечує Держкомтелерадіо України. Представляють Україну на міжнародному книжковому форумі видавництва «Либідь», «Картографія», «Майстер-клас», «Фоліо», «Знання», «Особистості», «Талант», «Преса України».

Вітчизняні видавці презентують свої книжкові новинки, а також проведуть перемовини із зарубіжними колегами та авторами про перспективи партнерства.

Цього року експозиційний стенд України має 12 кв. м виставкової площі. За традицією тут відбудеться «День української книги» за участю працівників Генерального консульства України у м. Франкфурт-на-Майні, членів української делегації, місцевої української громади, міжнародних мас-медіа, учасників та відвідувачів ярмарку.

Представники української делегації візьмуть участь у тематичних сесіях та семінарах, присвячених розвитку міжнародної книготоргівлі, передачі авторських прав на друк кращих видань світової літератури, сучасному стану європейського книжкового ринку тощо.

Перші три дні ярмарок традиційно відкритий тільки для фахівців і журналістів, після чого його зможуть відвідати усі зацікавлені. Організатори заходу розраховують щонайменше на 300 тисяч відвідувачів.

Головною відмінністю франкфуртського книжкового ярмарку є те, що тут торгують не книжками, а авторськими правами на видання різноманітної книжкової продукції, встановлюють взаємовигідні контакти і заключають ділові угоди. Цього року до Франкфурту-на-Майні з’їхалися видавці, виготівники і розповсюджувачі видавничої продукції, літературні агенти, письменники, ілюстратори, представники бібліотек з понад 100 країн світу. Почесним гостем є Бразилія, яка представлена у Франкфурті 90 авторами.

Загалом у виставці беруть участь майже сім з половиною тисяч експонентів. Під час роботи ярмарку відбудеться понад трьох з половиною тисяч заходів за участі півтори тисячі авторів. Провідною темою форуму залишається майбутнє книги в епоху цифрових технологій.

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux