У Києві проходить міжнародний семінар стосовно виконання Україною завдань з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок
опубліковано 22 жовтня 2019 року о 15:54

У Києві проходить другий міжнародний навчальний семінар для українських урядових та громадських діячок і діячів «Взаємодія між процесами впровадження Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAM) та Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 і сестринських резолюцій порядку денного «Жінки. Мир. Безпека».

Співорганізаторами заходу є Держкомтелерадіо та Укртелерадіопресінститут. Семінар проводять експерти Глобальної мережі жінок-миротворок, Всеукраїнської громадської організації «Центр. Розвиток демократії» за підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва (SDC) в рамках проекту «Взаємодія між Резолюціями Ради Безпеки «Жінки. Мир. Безпека» та CEDAW».

«Головною метою дводенного навчального семінару є синергія зусиль усіх організацій, що опікуються правами жінок в Україні, з метою забезпечення гендерної рівності, яка є необхідною умовою досягнення ухвалених ООН Цілей сталого розвитку», - зазначила у вступній промові Агнєшка Фал-Дутра Сантос, програмний координатор та фахівець з питань політики в Центральній та Східній Європі Глобальної мережі жінок-миротворок. Вона наголосила на необхідності посилення взаємодії між впровадженням Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації (CEDAW) та резолюцій Порядку денного «Жінки. Мир. Безпека». У своїй презентації Агнєшка Фал-Дутра Сантос детально зупинилася на методах збору статистичних даних, що відображають гендерні проблеми в суспільстві, кількісних та якісних індикаторах гендерної рівності.

Голова Правління ВГО «Центр. Розвиток демократії» Елла Ламах підсумувала очікування учасників семінару від подібних заходів, найбільш сміливим з яких є ратифікація Верховною Радою України Конвенції Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству, відомої як Стамбульська конвенція. 

Також Елла Ламах проаналізувала державну політику України із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, зокрема ключові завдання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року та Національного плану дій з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок до восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок на період до 2021 року.

Семінар триватиме два дні. Під час презентацій та дискусій учасники семінару отримають актуальну інформацію про виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації жінок, заслухають думки експертів щодо реалізації Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» на період до 2020 року. У формі групових дискусій будуть обговорені секторальні плани та звіти центральних органів виконавчої влади з реалізації Конвенції та виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux