У Києві навчалися редактори та бухгалтери комунальних друкованих ЗМІ, які беруть участь в процесі реформування
опубліковано 27 липня 2018 року о 14:52

Описание: C:\Users\User\Desktop\Семінар.jpg

27 липня у Києві відбувся навчальний семінар «Актуальні питання фінансової, юридичної, господарської діяльності місцевих друкованих ЗМІ, які змінили форму власності або знаходяться у стадії зміни». Організатори заходи – Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Держкомтелерадіо та Укртелерадіопресінститут.

 

У заході взяли участь майже 100 редакторів та бухгалтерів комунальних друкованих ЗМІ, що проходять процес реформування. З вітальними словами до них звернулися заступник Голови Держкомтелерадіо Микола Білоус та керівник проектів підрозділу медіа Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні Марина Безкоровайна.

Як зазначив Микола Білоус, до Зведеного переліку об’єктів реформування, який веде Держкомтелерадіо, внесено 753 державних і комунальних друкованих ЗМІ (662 - комунальних, 91 - державних). За результатами моніторингу процесу реформування, який систематично здійснює Держкомтелерадіо, станом на 25 липня 2018 року реформовано 222 друкованих ЗМІ та редакцій (207 - комунальних, 15 - державних) із збереженням їх назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості. Це становить близько 31% комунальних та 17% державних видань від загальної кількості об’єктів реформування.

«Спостерігається закономірність: колективи редакцій комунальних ЗМІ, що отримували суттєве фінансування з місцевого бюджету (зокрема, в Закарпатській, Львівській, Київській областях) зволікають із початком процесу роздержавлення, - зазначив Микола Білоус. - Водночас колективи редакцій, що протягом значного часу забезпечують діяльність редакцій без допомоги з боку співзасновників (зокрема, у Вінницькій, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Чернігівській, Чернівецькій областях) активно здійснювали процес реформування. В зазначених областях завершили процес реформування в середньому 49% редакцій комунальних видань».

Микола Білоус висловив сподівання, що семінар, на якому розглядаються практичні питання фінансової і господарської діяльності ЗМІ, надасть колективам більше впевненості у собі, навчить заробляти кошти і правильно їх витрачати.

Спікери семінару - директор АФ «Контракти-Аудит», голова клубу бухгалтерів Володимир Блотнер та аудитор, податковий консультант,лектор видань «Дебет-Кредит», «Ліга Закон» Людмила Тимофеєва – зупинилися на проблемах, з якими найчастіше стикаються реформовані ЗМІ. Зокрема, говорили про відмінності та переваги спрощеної і загальної системи оподаткування, про розподіл прибутку та його облік, про бухгалтерські та податкові нюанси ліквідації основних засобів тощо.

Нагадаємо, що в рамках проекту «Свобода медіа в Україні» за сприяння Ради Європи та Європейського Союзу в Дніпрі, Львові, Чернівцях, Житомирі відбулися семінари «Юридичні та практичні аспекти реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ».

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux