У Держкомтелерадіо обговорили процедуру закупівель телевізійного обладнання в рамках японської грантової допомоги
опубліковано 03 грудня 2019 року о 17:18

У Держкомтелерадіо під керівництвом заступника Голови Держкомтелерадіо Миколи Білоуса відбулось засідання технічного комітету із отримання японської грантової допомоги за Програмою економічного та соціального розвитку (ЄПБО).

 

Від японської сторони участь у засіданні взяли третій секретар Посольства Японії в Україні Сатару Хомма, старший директор компанії «Crown Agents Japan Limited» Ріцуко Йонемічі, старший керівник проекту «Crown Agents Japan Limited» Міюкі Фуджі. Разом з представниками Держкомтелерадіо, Національної суспільної телерадіокомпанії України вони обговорили організаційно-технічні питання стосовно надання ПАТ «НСТУ» технічної допомоги в рамках японського гранту на суму 230 млн. японських єн. Йшлося про процедури закупівель, графік доставки технічного обладнання тощо.

«Реалізація цього проекту сприятиме розвитку українського Суспільного мовника, - зазначив заступник Голови Держкомтелерадіо Микола Білоус. – Адже перед НСТУ ставляться нові вимоги – стати потужною продакшн-компанією». Він подякував японській стороні за підтримку України і, зокрема, Національної суспільної телерадіокомпанії.

У свою чергу третій секретар Посольства Японії в Україні Сатару Хомма наголосив, що Японія і надалі підтримуватиме Україну на шляху її демократизації, а саме існування і діяльність в країні Суспільного мовника є, за його словами, головним чинником демократизації. «Я переконаний, що обладнання, закуплене за допомогою японського гранту, буде використано ефективно і допоможе стати НСТУ потужним і сучасним мовником», - зазначив Сатару Хомма.

Нагадаємо, що протягом 2019 року Держкомтелерадіо здійснює кураторство і виступає бенефіціаром п’яти проектів міжнародної технічної допомоги підтримки розвитку медіасфери в Україні, а саме: «Підтримка Національного суспільного мовника України», «Програма партнерства в галузі мас медіа в Україні (UMPP)», «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні 2018-2021», «Медійна програма в Україні», «Проект розвитку потенціалу суспільного мовника в Україні».

Загальна вартість донорської допомоги в рамках діючих проектів наразі складає близько 37 мільйонів доларів, 6 мільйонів євро, 35 мільйонів шведських крон, 550 мільйонів японських єн.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux