Суспільне радіо приєднується до відзначення Всесвітнього Дня Радіо
опубліковано 12 лютого 2021 року о 15:32

Описание: C:\Users\User\Desktop\Без названия.jpg

13 лютого 2021 року в рамках ЮНЕСКО відзначається Всесвітній день радіо під гаслом «Новий світ, нове радіо». На заклик ЮНЕСКО до країн-членів приєднатися до відзначення Всесвітнього дня радіо та провести у цей день низку святкових заходів, наповнити радіоефір оригінальними музичними композиціями відгукнулися й три канали Суспільного радіо України.

 

Як повідомив член Правління НСТУ з радіомовлення Дмитро Хоркін, спецвипуск програми «Ранковий формат» на «Українському радіо» буде присвячено роботі радіо у часи пандемії. Учасники ефіру, який розпочнеться о 10.00 говоритимуть про те, як працює радіо під час пандемії, чи змінилася його роль і вага в суспільстві, чи є йому конкурентом інтернет-видання, блоги та авторські канали в месенджерах.

На другому каналі Суспільного радіо саме у Всесвітній день радіо стартує шоу «Вікенд Нової Української музики». З 13 і 14 лютого щосуботи та щонеділі в ефірі «Радіо Промінь» з 6 години ранку до 18.00 лунатиме нова українська музика, яка з‘явилася впродовж останніх 5 років. У рамках «Вікенду» гостями студії ставатимуть найпопулярніші українські виконавці.

«Радіо Культура» готує ексклюзивні ефіри для всіх закоханих у радіо. Щогодини 13 і 14 лютого в ефірі звучатимуть привітання від слухачів. Протягом двох тижнів усі охочі надсилали свої голосові повідомлення. Саме з них команда Радіо Культура підготувала радіо-листівки для всіх закоханих у радіо. Також у суботу 13 лютого з 15 години в ефірі UA: Радіо Культура звучатиме добірка записів найкращих концертів колективів «Українського радіо»: Заслуженого академічного симфонічного оркестру, Оркестру народної та популярної музики, Хорової капели та дитячого хору Українського раді

Нагадаємо, що Всесвітній день радіо було проголошено 3 листопада 2011 року на 36-й Генеральній конференції міжнародної організації ЮНЕСКО. Воно відзначається щороку 13 лютого. Ця дата обрана тому, що саме 13 лютого в 1946 році вперше вийшло в ефір «Радіо ООН», яке проводило мовлення з штаб–квартири ООН.

Всесвітній день радіо цього року відзначатимуть радіостанції в усьому світі. Програми та заходи, організовані в цей день, вони зможуть самостійно зареєструвати на вебсайті ЮНЕСКО: https://en.unesco.org/commemorations/worldradioday Відповідну інформацію про свої заходи до Всесвітнього дня радіо можна розмістити у соціальних медіа, використовуючи хештеги #WorldRadioDay та #Journéemondialedelaradio.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux