Шевченкіана поповнилася новими книжковими виданнями
опубліковано 21 листопада 2013 року о 15:42

 

Держкомтелерадіо України сприяє реалізації плану заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка та 150-річчя від дня його перепоховання, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України 2 березня 2011 року.

Станом на 20 листопада, в рамках програми «Українська книга» 2013 року вже випущено такі книжкові видання, присвячені творчій спадщині Кобзаря:

-   факсимільне видання унікальної рукописної збірки поетичних творів Тараса Шевченка «Три літа» (Державне підприємство «Спеціалізоване видавництво «Либідь»);

-   збірка вибраних поезій Т.Г. Шевченка в перекладі англійською мовою «Taras Shevchenko. Kobzar» (Державне підприємство «Державне спеціалізоване видавництво «Мистецтво»);

-   8-й та 9-й томи Повного зібрання творів у дванадцяти томах: «Мистецька спадщина. Живопис і графіка. 1843 – 1847» та «Мистецька спадщина. Живопис і графіка. 1847 – 1850» (ДП «НВП «Видавництво «Наукова думка» НАН України»);

-   - тритомне документально-хрестоматійне видання «Тарас Шевченко та його доба» (ТОВ «Видавництво Фоліо»).

Ці книги поповнили фонди публічних загальнодоступних бібліотек та спеціальних бібліотек навчальних закладів, музеїв, установ, підприємств та організацій. Частину тиражу відповідно до читацького призначення передано культурно-просвітницьким товариствам національних меншин України та іншим установам і організаціям для забезпечення загальнодержавних потреб.

Також за сприяння Держкомтелерадіо України до ювілейної дати буде забезпечено випуск 3-го та 4-го томів «Шевченківської енциклопедії», альбому репродукцій художніх творів Т.Г. Шевченка «Тарас Шевченко. Мистецька спадщина», збірки перекладів польською мовою 260 поетичних творів Тараса Шевченка «Kobziarz», факсимільного випуску творів Шевченка «Чигиринський Кобзар і Гайдамаки» та інш.

Як відомо, 2014 рік оголошено Роком Тараса Шевченка. Ювілей видатного митця широко відзначатиметься в Україні та за її межами. Книжкові видання, які будуть випущені в рамках програми «Українська книга» 2013 року, гідно представлятимуть літературну і художню спадщину видатного українського поета під час проведення численних наукових конгресів, форумів, конференцій, виставок за участю не лише представників української спільноти, а й світової громадськості.

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux