Регіональні особливості ставлення мешканців до Альянсу визначають зміст і форми діяльності місцевих ЗМІ, - Богдан Червак
опубліковано 03 липня 2020 року о 13:32

Завершив роботу онлайн-семінар "Співробітництво Україна-НАТО. Регіональний вимір", проведений Укртелерадіопресінститутом за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

 

Учасники обговорили актуальні питання співробітництва України з НАТО та зупинилися на перспективах, які відкриває новий статус члена Програми розширених можливостей НАТО.

Про історію розвитку співпраці України з Альянсом, діяльність Комісії Україна – НАТО та політику підтримки розповіла Директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова.

Вона наголосила, що НАТО визнає бажання України приєднатися до Вашингтонського договору, однак досягнення цієї амбітної мети вимагає глибинного реформування усіх сфер суспільного життя, а відтак і шлях до Альянсу, за словами Маронкової, не буде коротким.

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак зауважив, що одним із вагомих чинників посилення національної безпеки є наявність твердої політичної волі усіх гілок влади щодо необхідності вступу України до НАТО. З цією метою ухвалені усі необхідні нормативно-правові документи.

«Нині надважливим завданням є переконання українців зробити конкретні кроки, які мають наблизити нашу державу до вступу до НАТО, - підкреслив Богдан Червак. - В різних регіонах України спостерігається не однакове сприйняття НАТО, а відтак регіональні особливості ставлення мешканців до Альянсу визначають зміст і форми діяльності місцевих ЗМІ».

Окрему увагу було приділено специфіці інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції у Причорноморському регіоні, який характеризується політичною та економічною нестабільністю. Валерій Кравченко, старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень, застеріг журналістів від компліментарного підходу до створення контенту про НАТО. Адже Альянс має свої проблеми, які потребують об’єктивного висвітлення, і читач не сприйматиме так звану лаковану дійсність.

Учасники також обговорили переваги присутності ЗМІ в соціальних мережах, які наразі виступають первинними платформами поширення інформації, та отримали практичні поради щодо процедури отримання міжнародних грантів для реалізації проектів у сфері ЗМІ.

Під час семінару було підбито підсумки конкурсу на краще висвітлення тематики співпраці України з НАТО, оголошеного під час попереднього онлайн-семінару у червні 2020 року. Переможцями стали кореспондентка «Голосу України» Тетяна Пасова, редактор видання Армія.uа Володимир Кравченко та журналістка газети «Вечірній Харків» Ірина Стрельник.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux