Реформа щодо створення НСТУ стала успішною завдяки спільним діям громадськості і влади, - Олег Наливайко
опубліковано 31 січня 2017 року о 15:40

Колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні 31 січня підбила підсумки роботи Держкомтелерадіо в 2016 році та визначила основні завдання на 2017 рік. Вислухавши звітну доповідь Голови відомства Олега Наливайка, члени колегії зазначили, що всі стратегічні завдання, які були поставлені перед Держкомтелерадіо в 2016 році, успішно виконані.

 

«Минулий рік став вирішальним для появи в Україні суспільного телерадіомовлення, - зазначив у своїй доповіді Олег Наливайко. - Одна із найважливіших реформ у медійній сфері за часів незалежної України вийшла на фінішну пряму. Успіх цієї реформи передусім пов'язаний з тим, що медійна громадськість та влада діяли як єдиний організм і мали тверду підтримку Ради Європи і Єврокомісії.»

Наприкінці минулого року, 28 грудня, Кабінет Міністрів затвердив Статут ПАТ «НСТУ». А вже 19 січня 2017 року Національна телекомпанії України з її філіями була перетворена у публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України». Відповідний запис внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Цій події передувала величезна робота з імплементації дорожньої карти реорганізації об’єднаної Національної телекомпанії України в ПАТ «НСТУ». Голова Держкомтелерадіо навів промовистий факт: кожному члену Комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ треба було опрацювати, поставити підпис на 5421 документі.

З моменту реєстрації ПАТ «НСТУ» як юридичної особи Держкомтелерадіо виконує функцію акціонера і головного розпорядника бюджетних коштів. 23 січня підписано наказ про випуск акцій ПАТ «НСТУ», який зареєстровано у Національній комісії з цінних паперів. Статутний капітал НСТУ складає 2 млрд 544 млн 273 тис. гривень. Номінальна вартість акції – 1 тис. гривень.100 відсотків компанії належить державі.

Зараз Держкомтелерадіо працює над Кодексом корпоративного управління ПАТ «НСТУ». Адже затвердження кодексу є виключною компетенцією Акціонера. Також серед завдань 2017 року – проведення корпоратизації Укртелефільму і приєднання його до ПАТ «НСТУ».

«Організаційно-правові перетворення, які ми вже зробили - це лише перший крок, - наголосив Олег Наливайко. - Головне, як ці зміни будуть відображені в творчому, контентному наповненні мовника. Довіра людей залежатиме від того, що вони побачать в ефірі. Пріоритетним для наглядової ради і правління має стати завдання – виготовлення сучасного, якісного, проукраїнського контенту, який відповідатиме високим стандартам суспільного мовника».

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux