Проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України в інформаційній та видавничій сферах у зв'язку з прийняттям Закону України"Про адміністративні послуги"
опубліковано 14 березня 2013 року о 11:04

Проект

 

З А К О Н У К Р А Ї Н И

 

Про внесення змін до деяких законів України

в інформаційній та видавничій сферах

у зв’язку з прийняттям Закону України

«Про адміністративні послуги»

 

 

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

 

I. Внести зміни до таких законів України:

1. Внести до статті 9 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» (Відомості Верховної Ради України, 1995 р., № 15, ст. 99; 1998 р., № 18, ст. 88; 1999 р., № 29, ст. 239) такі зміни:

У частині четвертій:

в абзаці четвертому слова «державних видавництв і підприємств книгорозповсюдження, вітчизняних видавництв та підприємств книгорозповсюдження, що забезпечують підготовку, випуск та (чи) розповсюдження не менш як 50 відсотків книжкової продукції державною мовою» замінити словами «вітчизняних видавців, що забезпечують підготовку, випуск не менш як 50 відсотків книжкової продукції державною мовою, вітчизняних розповсюджувачів видавничої продукції, що забезпечують розповсюдження не менш як 1 тисячі примірників книжкової продукції державною мовою на рік»;

абзац п’ятий викласти в такій редакції:

«Обсяг випуску книжкової продукції державною мовою та розповсюдження такої продукції підтверджується довідкою, що видається безоплатно центральним органом виконавчої влади з формування та реалізації державної політики у видавничій сфері.»;

після абзацу п’ятого доповнити новими абзацами такого змісту:

«Центральний орган виконавчої влади з формування та реалізації державної політики у видавничій сфері видає вітчизняним видавцям і розповсюджувачам видавничої продукції протягом 15 днів з дня надходження від них заяви довідки про випуск не менш як 50 відсотків книжкової продукції державною мовою, про розповсюдження не менш як 1 тисячі примірників книжкової продукції державною мовою на рік.

У заяві мають бути зазначені: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, номери засобів зв’язку (для фізичної особи – підприємця); повне найменування, місцезнаходження, номери засобів зв’язку (для юридичної особи).

До заяви додається копія свідоцтва про внесення суб’єкта видавничої справи до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції, а розповсюджувачем видавничої продукції також завірені підписом керівника відомості про наявність у продажу на момент подання заяви не менш як 1 тисячі примірників книжкової продукції. Відповідальність за достовірність поданих відомостей про продаж книжкової продукції покладається на розповсюджувача видавничої продукції.

У видачі довідки може бути відмовлено:

видавцю, який протягом останніх 12 місяців випустив менш як 50 відсотків книжкової продукції державною мовою;

розповсюджувачу видавничої продукції, в якого обсяг наявної у продажу книжкової продукції державною мовою становить менш як 1 тисяча примірників книжкової продукції на рік

видавцю, розповсюджувачу видавничої продукції, строк внесення яких до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції становить менш як 12 місяців.

Довідки є дійсними протягом 12 місяців з дня їх видачі.»;

У зв’язку з цим абзаци шостий – сімнадцятий вважати відповідно абзацами сьомим – вісімнадцятим;

абзац сьомий викласти в такій редакції:

«У договорі оренди приміщень, укладеному відповідно до абзацу четвертого цієї частини з вітчизняним видавцем, що забезпечує підготовку, випуск не менш як 50 відсотків книжкової продукції державною мовою, вітчизняним розповсюджувачем видавничої продукції, що забезпечує розповсюдження не менш як 1 тисячі примірників книжкової продукції державною мовою на рік (за винятком видань рекламного та еротичного характеру), передбачається умова стосовно того, що недотримання орендарем вимоги щодо підготовки, випуску та (чи) розповсюдження книжкової продукції державною мовою у визначеному обсязі є підставою для розірвання договору оренди в установленому законодавством порядку.».

2. У частині одинадцятій статті 5 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» слова «та подання відповідного державного органу, відповідального за реалізацію державної політики в інформаційній та видавничій сферах» виключити.

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

2. Кабінету Міністрів України:

протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

_____________

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux