Про прес-конференцію на тему "Розширення можливостей сільських жінок та дівчат"
опубліковано 13 квітня 2018 року о 13:18

17 квітня 2018 року об 11.00 в приміщенні Національного прес-центру телебачення і радіомовлення України (м. Київ, вул. Хрещатик, 26 (2 поверх) відбудеться прес-конференція на тему «Розширення можливостей сільських жінок та дівчат».

Організатор – Укртелерадіопресінститут.

Участь у прес-конференції візьмуть заступник міністра соціальної політики Наталя Федорович, заступник міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Мінсоцполітики Олександра Чуркіна, голова Національної Ради жінок України Людмила Порохняк-Гановська, директор представництва HealthRight в Україні Галина Скіпальська, експертка Центру «Демократичні ініціативи» Марія Дмітрієва. Вони розкажуть про свою участь у двотижневій сесії ООН «Виклики та можливості досягнення гендерної рівності та розширення можливостей сільських жінок та дівчат».

 

Акредитація представників ЗМІ за тел. 234-35-52 або e-mail - secretar@utrpi.org.ua

Інформаційно: Щороку Організація Об’єднаних Націй в березні проводить двотижневі сесії, присвячені гендерній рівності. Відкриваючи цього року пленарне засідання сесії  Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив: «Ми живемо у світі, де все ще панує культура переваги чоловіків. Патріархат і дискримінація, які століттями панували у суспільстві, залишили важку спадщину. Сексизм і стереотипи широко поширені у владних структурах, приватному секторі, наукових колах, мистецтві, науці, і навіть у громадянському суспільстві та міжнародних організаціях, таких як ООН.

Дискримінація жінок шкодить громадам, організаціям, компаніям, економіці і суспільству. Саме тому всі чоловіки мають підтримувати жіночі права та гендерну рівність. І саме тому я з гордістю вважаю себе феміністом.

Головне питання, з яким ми стикаємося - це питання влади. Як правило, владу ніколи не віддають. Владу потрібно брати».

Антоніу Гутерреш повідомив, що, змінюючи склад топ-менеджерів ООН, він зробив 44 нових призначення – з них 23 жінки та 21 чоловіка. Він попросив делегатів повідомити про це керівництво своїх країн.

Генеральний секретар ООН також підкреслив, що гендерна нерівність підживлює дискримінацію і насильство, підриває функціонування організацій, компаній і суспільства в цілому. Він закликав домагатися поліпшення становища жінок і прислухатися до їхніх думок, зазначивши, що сьогодні жінки ініціюють важливі і необхідні дискусії в селах і містах, залах засідань і на кухнях, на вулицях і в коридорах влади.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux