Представники органів виконавчої влади, громадськості і бізнесу обговорили питання ліцензування імпорту книжкової продукції
опубліковано 26 березня 2015 року о 15:42

 

26 березня в київській книгарні «Є» під головуванням віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка відбулось засідання Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження. Участь у засіданні взяв перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Учасники наради, серед яких були представники органів виконавчої влади,

громадських організацій, видавці та бібліотекарі, обговорили заходи щодо підтримки вітчизняного книжкового ринку. Зокрема, одним із дієвих засобів захисту від навали пропагандистської та мілітаристської російської літератури учасники наради вважають введення ліцензування імпорту книжкової продукції.

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак назвав введення ліцензування – одним із ключових питань, яке необхідно вирішити. «Ми все зробили, щоб вичистити телерадіоефір від пропаганди російського мілітаризму, і нічого не зробили у видавничій сфері», - зазначив Богдан Червак

Віце-прем’єр-міністр України В. Кириленко пообіцяв присутнім винести це питання на обговорення урядового комітету. «Проте цей захід може бути лише тимчасовим, - зауважив він. - Адже Уряд веде дерегулятивну політику.»

Також учасники дискусії говорили про необхідність вирішити питання з постачанням в Україну паперу, який сьогодні переважно завозиться з Росії.

«Питання постачання паперу треба виносити на розгляд РНБО, адже це – питання інформаційної безпеки. - зазначив Богдан Червак. - Нам треба відмовлятися від російського паперу. Ми відмовилися від російського газу, від російської нафти – відмовимось і від російського паперу».

 

Інформаційно: У травні 2014 року відновлено роботу Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження, яка була утворена в 2006 році та затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 № 293-р. До складу Комісії входять представники органів виконавчої влади, громадських організацій, видавці та бібліотекарі.

Основними завданнями Комісії є вироблення пропозицій та рекомендацій щодо створення сприятливих умов для розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux