Представлені на Мінській книжковій виставці українські книги зацікавили іноземних видавців
опубліковано 12 лютого 2013 року о 15:29

 

Українські видавці гідно презентували національну друковану продукцію на ХХ Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку «Книги Беларуси», що проходила з 6 по 10 лютого у Мінську. Їх участь у заході забезпечував Держкомтелерадіо України.

7 лютого на виставковому форумі проходив День української книги. Цього ж дня відбулася презентація переможця Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України 2012» - «Зібрання Українських стародруків 16-18 ст.» (видавництво «АДЕФ-Україна»).

Виданням зацікавились Центральна наукова бібліотека Білорусі, представники галузі з Росії, Молдови та навіть Франції. Вони відзначили наукову цінність зібраних матеріалів, а також поліграфічне їх оформлення, та виявили бажання придбати екземпляри «Зібрання Українських стародруків» для власних фондів.

Окрім того, іноземних видавців зацікавила книга Володимира Олександровича (Україна), Ольги Баженової (Білорусь), Раймонда Рагаускене (Литва), Генуте Керкене (Литва), Альфредаса Бумблаускаса (Литва) «Князі Радзівіли», що побачила світ у видавництві «Балтія-Друк». Варто зазначити, що презентація цього проекту була однією з найбільш очікуваних подій форуму, адже його створення анонсувалось у Мінську ще минулоріч. На презентацію завітали представники посольств України і Литви в Білорусі, письменники тощо. За попередньою домовленістю, досягнутою на виставці, вже у березні цього року буде підписано договір з білоруським видавництвом «Мистецька література» на перевидання «Князі Радзівіли» білоруською мовою.

Про результативність участі української делегації у книжковому форумі свідчать не лише укладені контракти та задоволений читацький попит, але й офіційне визнання: дирекція виставки-ярмарку відзначила Національну експозицію почесним дипломом.

Українські видавці також взяли участь у семінарах, «круглих столах» та ділових зустрічах із закордонними колегами, на яких обмінялися досвідом щодо ключових питань галузі та налагодили відповідні коопераційні зв’язки.

Після завершення книжкового форуму у приміщенні посольства України в Білорусі відбулася зустріч вітчизняних книговидавців із представниками української діаспори, котрим вони передали кращі зразки вітчизняної книговидавничої галузі. Серед них – художня, наукова, краєзнавча та дитяча література.

Нагадаємо, загалом українська книга була представлена в Мінську єдиною національною експозицією, яка складалася із майже 300 видань, книжкових новинок більше 40 вітчизняних видавництв

 

Інформаційно. Участь в ХХ Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку взяли книговидавці із 25 країн, серед яких – Україна, Німеччина, Індія, Італія, Литва, США, Польща, Франція, Туреччина, Фінляндія та ін. Почесним гостем виставки-ярмарку вже вдруге стала Росія.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux