Під патронатом Держкомтелерадіо започатковано Київський міжнародний книжковий арт-фестиваль
опубліковано 06 жовтня 2020 року о 17:40

Описание: C:\Users\User\Desktop\1.jpg

6 жовтня на прес-конференції в інформаційному агентстві Укрінформ відбулась презентація Київського міжнародного книжкового арт-фестивалю KYIV BOOK ART FEST (Kyiv BAF) 2020». Мистецький захід відбудеться під патронатом Держкомтелерадіо 11-13 грудня цього року. Місцем його проведення стане Міжнародний центр культури і мистецтв (алея Героїв Небесної Сотні, 1).

Голова оргкомітету КМКАФ Kyiv Book Art Fest 2020, директор ТОВ «Мистецтво» Сергій Поночовний сказав, що змінити дату проведення фестивалю може лише пандемія коронавірусу. Сподіваючись, що цього не станеться, оргкомітет активно напрацьовує програму фестивалю та шукає партнерів з креативними ідеями та спонсорів. «Це буде культурна подія, заснована не на векторах розвитку виробників культурного продукту – книжки, музики, творів мистецтва, а на потребах його споживачів, читачів та глядачів усіх вікових груп. Кожен відвідувач нашого заходу зможе знайти те, що його цікавить», - запевнив Сергій Поночовний.

Зокрема, крім традиційних для книжкових виставок презентацій видавництв та літературних читань, заплановано музичні вітання українських гуртів-літераторів та фен-покази українських дизайнерів. Під час фестивалю відбудуться урочиcті церемонії оголошення переможців літературного конкурсу «Книга року BBC» та святкування 20-ої річниці літературного конкурсу «Коронація слова».

Окрема програма заходів буде розрахована на дітей та молодь. Стати партнером фестивалю та провести низку заходів вже погодилася Мала академія наук України.

Як наголосив перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Богдан Червак, сумнівів, надавати чи ні підтримку книжковому фестивалю, у відомства не було, оскільки книга і книговидання сьогодні потребують підтримки.

«Проблема Української держави в тому, що ми не сформували культурного і освіченого українця, який зможе навести лад в своїй державі. А без книжки цього зробити не можна, бо саме книжка — та духовна субстанція, яка формує свідомість людини», - зазначив Богдан Червак. Також він сказав, що мета Держкомтелерадіо – залучити регіони до проведення в обласних і районних центрах подібних книжкових форумів, які популяризують книгу і читання. «Адже питання популяризації книговидавничої справи, піднесення на належний рівень української книги будуть консолідувати українську націю», - наголосив перший заступник Голови Держкомтелерадіо.

Своєю чергою президент ГС «Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів» Олександр Афонін акцентував на тому, що книга як універсальний інструмент комунікації сьогодні знаходиться в катастрофічному стані. «Нинішнього року не відбулись Львівський форум видавців, «Книжковий Арсенал», низка регіональних книжкових заходів, де люди могли спілкуватись між собою. Комунікаційні зв’язки рвуться, ми втрачаємо не просто книгу, якісь елементи суспільного життя, ми втрачаємо націю. Тому такий захід, як Kyiv Book Art Fest, більше ніж на часі», - підкреслив Афонін.

Крім Держкомтелерадіо проведенню Київського міжнародного книжкового арт-фестивалю сприятимуть провідні профільні та міжнародні установи та асоціації в Україні - Департамент культури КМДА, Український інститут книги, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Національна спілка письменників України, Українська бібліотечна асоціація, Український союз промисловців і підприємців, Торгово-промислова палата України, Асоціація малих міст України, Українська Асоціація зовнішньої політики та Французький Інститут в Україні, провідні медіа та соціально-відповідальні корпорації країни. Долучитися до підготовки та організації фестивалю можуть усі видавці та громадські формування.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux