Олег Наливайко прокоментував результати благодійної акції, започаткованої Держкомтелерадіо
опубліковано 12 липня 2023 року о 20:24

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко прокоментував в ефірі Суспільного одну із наймасштабніших благодійних ініціатив «Українським дітям – українську книгу!».

Він зазначив, що ідея забезпечити підручниками та художньою літературою дітей, які рятуючись від російської агресії змушені були виїхати до більш безпечних регіонів України та за кордон, виникла у перші дні повномасштабного російського вторгнення в Україну. Ініціативу Держкомтелерадіо підтримали Офіс Президента України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство закордонних справ України.

«Партнери нашої ініціативи – це безперечно видавці, які безоплатно надають книги, ДАК «Укрвидавполіграфія», що займається доставлянням і зберіганням книг, і українські посольства, за сприяння яких читачі за кордоном отримують книги», - зазначив Олег Наливайко.

Загалом у межах акції було зібрано 1 млн підручників, навчальних посібників, художньої літератури. З них вже понад 770 тисяч книг передано читачам в Україні та за її межами. Подолано понад 600 тисяч км Україною та 25 європейськими країнами. За кордоном завдяки благодійній акції масово відкриваються українські бібліотеки і хаби, де навчаються і розвиваються українські діти. Остання ініціатива, зауважив Олег Наливайко, реалізувалася в Італія – там між Флоренцією та Тосканою їздить українська мобільна бібліотека.

Найближчими днями заплановано доставити тисячі книг та книжкових поличок для освітніх центрів «Школа супергероїв» Житомира, Дніпра, Хмельницького, Харкова та Львова. До Миколаєва книги вже в дорозі. Щоразу за сприяння ДАК «Укрвидавполіграфія» передача книжок перетворюється у свято для читачів, неформальний захід із популяризації читання.

«Українським дітям – українську книгу!» - це не просто ініціатива, це щит культурного й освітнього фронту, - наголосив Олег Наливайко. – Це єднання активних книговидавців, волонтерів й читачів заради популяризації української книги. Це і мотивація авторів для створення нових творів українською мовою.»

Нагадаємо, зараз благодійна акція має декілька напрямків: «Українським захисникам – українську книгу!» (українським захисникам до військового шпиталю м. Києва передано 1200 примірників книг, до військових навчальних закладів - 834 примірники книг, також до прифронтових зон - 25 тисяч книг); «Українській молоді – європейську книгу!» (закладам освіти України від європейських інституцій передано 500 книг); забезпечення «Пунктів незламності» на деокупованих територіях українською літературою (передано понад 50 тисяч книжкових видань).Також триває заміна російських книг в бібліотеках на сучасні українські видання. Подібна заміна вже відбулася в Рівному, Черкасах, Одесі, Миколаєві.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux