Олег Наливайко: "Створення суспільного мовлення - зобов'язання України перед Радою Європи"
опубліковано 06 вересня 2016 року о 17:46

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко взяв участь у прес-конференції на тему «Чи з’явиться в Україні суспільний мовник з 01.01.2017?», яка відбулася 6 вересня 2016 року в «Укрінформі». 

 

Він зазначив, що створення незалежного суспільного мовника – це одне із зобов’язань України перед Радою Європи. «Реформа не може зупинитися, ми свідомі того, що вороття до державних ЗМІ неможливе», - зазначив Олег Наливайко.

Учасники прес-конференції, серед яких були представники громадськості та Наглядової ради НСТУ, говорили про те, що зараз перед Суспільним мовленням в Україні постають дві вимоги – робити новини і згуртувати суспільство довкола певних вартостей. Якісне суспільне мовлення може це зробити. Але створення юридичної особи ПАТ НСТУ на грані зриву.

Директор Центру демократії та верховенства права, член Наглядової ради НСТУ Тарас Шевченко зауважив, що на сьогодні не має впевненості, що суспільний мовник з’явиться з 1 січня 2017 року. «Пройдена десятилітня дорога. За останні 2,5 роки багато зроблено у цьому напрямку. Коли закон був ухвалений у 2014 році і з поправками у 2015 році, здавалося що все зроблено. І ось-ось суспільне мовлення запрацює. Цей момент «ось-ось», побоюємося, знову може відкластися», – сказав Тарас Шевченко.

Він має пересторогу, що компанія може не стартувати з початку 2017 року, і тоді реформу Суспільного мовлення перенесуть на 2018 рік.

«Ми бачимо, що тепер всі новини різних телеканалів з фактологічного погляду ставляться під сумнів. Потрібен незалежний мовник за суспільною довірою. Ми в Раді Європи докладаємо надзвичайних зусиль для того, щоб постав суспільний мовник в Україні», – зазначив голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг.

За словами Зураба Аласанії , залишилося декілька днів, аби всі державні ТРК припинили свої юридичні особи. «Потрібно встигнути до 20 вересня. Якщо не вдасться це зробити, тоді  по кроках створення Суспільного мовлення відкладається вже за січень наступного року», – сказав Зураб Аласанія.

У прес-конференції також взяли участь керівник управління аудиту Держкомтелерадіо Наталія Степанова, експерт РПР та член Наглядової ради НСТУ Вадим Міський, крім того, члени Наглядової ради Тетяна Лебедєва, Олексій Панич, Світлана Остапа, В’ячеслав Козак та Дарія Карякіна та інші.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux