Олег Наливайко: "Співпраця України з Китайською Народною Республікою в інформаційній сфері зближує наші народи"
опубліковано 24 червня 2015 року о 18:15

 

24 червня у Держкомтелерадіо відбулась зустріч Голови відомства Олега Наливайка з делегацією Всекитайської асоціації журналістів. У складі делегації – журналісти, головні редактори провідних видань Китаю.

На прохання гостей Олег Наливайко розповів про законодавчі ініціативи Держкомтелерадіо в інформаційній сфері, а також відповів на численні запитання гостей. Їх, зокрема, цікавили роздержавлення друкованих ЗМІ та процес створення суспільного телерадіомовлення в Україні.

Сторони обговорили питання співпраці між українськими і китайськими медіа.

«Співробітництво України з Китайською Народною Республікою в сфері телебачення і радіомовлення, а також в сфері видавничої справи здійснюється відповідно до укладених міжвідомчих угод, - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. – Зокрема, Держкомтелерадіо підписано угоди про співпрацю з Головним державним управлінням радіомовлення, кінематографії та телебачення Китайської Народної Республіки у сфері телебачення і радіомовлення та Генеральним управлінням преси та публікацій Китайської Народної Республіки. Це сприяло активізації обміну між українськими та китайськими ЗМІ інформацією про суспільно-політичне, економічне і культурне життя держав, налагодженню ділових зв’язків між видавцям обох країн. Відповідно до підписаних угод здійснюється обмін спеціалістами у сфері аудіовізуальних ЗМІ, проводяться зустрічі, семінари та конференції з метою вивчення проблем, що становлять фаховий інтерес».

Голова Держкомтелерадіо розповів, що добрі традиції співпраці існують між Національною телекомпанією України та Центральним телебаченням Китаю (CCTV), Київською державною регіональною телерадіокомпанією та Хейлунцзянським телебаченням.

Здійснює співробітництво з китайськими колегами Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ». Зокрема, реалізується Угода про партнерство з Китайським інформаційним агентством «Сіньхуа», яку було укладено ще 2009 року. Обмін інформацією між двома агентствами здійснюється за рахунок використання відкритих онлайн-ресурсів.

Серед головних тем, які висвітлюють українські та китайські ЗМІ - розвиток двосторонньої співпраці між Україною і Китаєм в галузі сільського господарства та промислового виробництва, інвестиції Китаю в економіку України та в економіки інших країн світу, міжнародна політика Китаю та торгівля на зовнішніх ринках, розвиток енергетичного сектору тощо. Важливу долю в інформації, що надходить з Китаю, складають внутрішні процеси в країні, включаючи реформу існуючої системи адміністративного та партійного управління, а також культурологічні особливості та стиль життя.

Директор департаменту Китайської агенції новин Жанг Пинг від імені членів делегації подякував за змістовну розмову та висловив побажання розширяти співпрацю українських та китайських медійників.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux