Колегія Держкомтелерадіо України проаналізувала виконання прикладних розробок у видавничій та інформаційній галузях
опубліковано 20 березня 2013 року о 11:43

 

Колегія Держкомтелерадіо України на своєму засіданні 19 березня проаналізувала стан виконання прикладних розробок у сфері ЗМІ, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, а також фінансову підтримку розвитку наукової інфраструктури у 2012 році.

Минулого року з державного бюджету було профінансовано 5 наукових тем, 4 із яких виконала Книжкова палата України ім. Івана Федорова, а одну - Український науково-дослідний інститут поліграфічної промисловості ім. Т. Шевченка.

Українська наука збагатилася розробками щодо статистичного обліку вітчизняної видавничої продукції; електронних баз даних державної бібліографічної реєстрації видань України; електронних баз даних «Періодика України. 1950 – 1951 рр.» та «Образотворчі видання України. 1934 – 1936 рр.». Крім того, Книжковою палатою підготовлено остаточну редакцію проекту національного стандарту та Справу стандарту «Інформація та документація. Знак охорони авторського права. Правила подання у виданнях», другу редакцію національного стандарту «Інформація та документація. Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання».

За результатами усіх цих наукових розвідок вже опубліковані звіти та аналітичні огляди, що дозволяє виявити особливості розвитку книговидання і ЗМІ в Україні.

Члени колегії відзначили також важливий прикладний характер розробленої Українським науково-дослідним інститутом поліграфічної промисловості ім. Т. Шевченка інструкції щодо формування складу витрат і собівартості видавничої та поліграфічної продукції. Вона містить положення щодо групування економічних витрат, планування, обліку, калькулювання собівартості видавничої та поліграфічної продукції, визначення її ціни та рентабельності виробництва, врегульовує питання авторської винагороди.

Названа робота вже дістала схвальну оцінку фахівців галузі і може бути запропонована видавцям у якості методичних рекомендацій.

Члени колегії відзначили, що прикладні наукові розробки, які фінансувалися з державного бюджету у 2012 році, були виконані у повному обсязі. Водночас, за рішенням колегії, Держкомтелерадіо слід до 1 квітня 2013 підготувати пропозиції прикладних наукових розробок, що виконуватимуться в поточному році, та розпочати роботу над формуванням тематики наукових досліджень та науково-технічних розробок на 2014 рік.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux