"Книжковий арсенал -2016" завершив свою роботу
опубліковано 25 квітня 2016 року о 17:20

 

Закінчився найбільший книжковий форум столиці - VI Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал», у якому взяли активну участь державні видавництва.

 

Серед численних заходів фестивалю, які привернули увагу відвідувачів – концерти-презентації нових видань від видавництва «Музична Україна», творчій вечір Валерія Шевчука з нагоди виходу книжок «Місто Днів», «На березі часу. Ті, котрі поруч. Спогади про сучасників», що вийшли у видавництві «Либідь» та інші.

Працівники Держкомтелерадіо взяли участь у круглому столі «Книга мовами нацменшин – tabula rasa на видавничому ринку», у презентаціях нових видань.

Зокрема, перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак завітав на презентацію книги «Перепрошивка», що вийшла у буковинському видавництві «Букрек». ЇЇ автор - молода поетеса, вимушена переселенка з Луганська Олена Ольшанська. «Скільки нас – птахів без гнізд – тих, хто поспіхом вночі пакував валізи під звуки обстрілів, аби зранку поїхати (назавжди?) з рідного дому? Як це - розпочинати нове життя без жодного шансу на повернення? Де взяти сили, аби не впасти духом, не зламатися, а йти далі?» - такі запитання ставить авторка у передмові до своєї книги. І вона ж сама відповідає на них своєю поезією, своїм життєвим прикладом.

Дівчина виїхала з окупованого Луганська до Запоріжжя. Зараз вона працює в обласній бібліотеці для юнацтва, де ще організувала Літературну Штольню – простір, де зустрічаються молоді літератори для творчого спілкування і розвитку. У 2015 році стала переможцем Всеукраїнського конкурсу поезії та авторської пісні «Хортицькі дзвони» імені Марини Брацило, займається активною громадською діяльністю, є координатором Безкоштовних курсів української мови у Запоріжжі.

«Те, що дебютна книжка молодої поетеси з Луганська вийшла у Чернівцях, є символом єднання сходу і заходу, символом неподільної і єдиної України, - зазначив Богдан Червак. – Луганськ є українським містом, коли в ньому народжуються такі поети, як Олена. І саме ця тендітна дівчина, її прошита українським духом поезія є головним аргументам у спорах, чи варто повертати нам окуповані території. Варто, заради Олени, заради Василя Голобородька, Василя Стуса, Івана Дзюби і тисячі інших українців, для кого Донбас – така ж Україна, як Чернівці, Київ, Полтава».

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux