Книжкові виставки сприяють обміну досвідом у книговидавничій справі України та Росії
опубліковано 17 серпня 2010 року о 16:24

17 серпня, напередодні відкриття VI Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку, у приміщенні РІА «Новости» відбулася прес-конференція щодо участі Російської Федерації в якості почесного гостя виставки.

На зустріч з журналістами прийшли перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський, заступник керівника Федерального агентства з друку та масових комунікацій Російської Федерації Володимир Григор’єв, радник Посольства РФ в Україні Всеволод Лоскутов та інші.

Цьогоріч Україна вперше проводить виставку за участі почесного гостя. Цей статус отримала Російська Федерація. До речі, два роки тому на XXI Московській Міжнародній книжковій виставці-ярмарку Україна мала аналогічний статус. Перший заступник Голови Комітету Анатолій Мураховський зауважив, що така участь позитивно впливає на розвиток співробітництва та обміну досвідом в розвитку книговидавничої справи. Свій намір і інтерес стати почесним гостем Київської міжнародної виставки в наступному році уже виявила Болгарія.

Державний комітет телебачення та радіомовлення України й Федеральне агентство з друку та масових комунікацій з 2002 року щорічно підписують та виконують Плани заходів щодо реалізації міжурядових домовленостей про співробітництво в галузі інформації, телебачення та радіомовлення, положення яких передбачають, зокрема, і взаємну участь у книжкових виставках.

Загалом у виставці візьмуть участь 180 видавництв, з яких більше 100 українських і близько 30 російських. Учасниками книжкового форуму стануть також видавці з Угорщини, Болгарії, Ізраїлю, Німеччини, Японії, Куби, Німеччини.

За словами заступника керівника Федерального агентства з друку і масових комунікацій Володимира Григор’єва, на російському стенді буде представлено понад 5 тисяч книг провідних російських видавництв.

«Це достатня кількість, щоб репрезентативно подати картину того, в яких напрямках рухається літературний процес і книговидавнича справа Росії», - зауважив Володимир Григор’єв.

Учасники прес-конференції порушили ще одну важливу проблему – це падіння інтересу до читання та пропаганда читання в Росії та Україні. VI Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок, що відбудеться з 18 по 21 серпня, дає змогу активно пропагувати книгу та наблизити її до читача.

 

Для довідки. Програма Російського стенду розрахована на усіх читачів. В рамках ярмарку відбудуться зустрічі з такими відомими письменниками, як Євгеній Грішковец, Григорій Остер, Людмила Петрушевська, Захар Прилєпін, Тетяна Москвіна, Валерій Попов, Едуард Успенський, а також з Леонідом Парфьоновим, Крім того, відбудуться численні презентації книжкових новинок і професійні видавничі засідання за «круглим столом», семінари, на яких обговорюватимуться теми авторського права в області цифрових видань, електронних бібліотек, проблеми і перспективи розвитку сучасної дитячої літератури в Росії і в Україні тощо.

Під час відкриття російського стенду відбудеться оригінальний спектакль театру Петрушки «Одруження». Варто відзначити ще один сюрприз російського стенду. Цього року на стенді експонуватиметься унікальна інтерактивна виставка за творами Гоголя.

Дні російської літератури в Києві вийдуть за рамки книжкового ярмарку. Вечорами кияни зможуть також долучитися до російської літератури, відвідавши вечірні зустрічі з письменниками в Російському центрі науки і культури на Подолі, книжковому магазині «Читай-Город» (вул. Богдана Хмельницького, 3-6) і «Емпік». Глядачі зможуть також відвідати кабаре Людмили Петрушевськой на відкритій сцені в Маріїнському парку та творчий вечір Євгенія Грішковца.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux