Історик Ігор Сердюк став лауреатом Міжнародної премії імені Івана Франка
опубліковано 02 вересня 2020 року о 12:19

Описание: C:\Users\User\Desktop\Без названия (1).jpg

27 серпня, у 164-річницю від дня народження Івана Франка, у Дрогобичі відбулася п’ята урочиста церемонія нагородження лауреата однойменної Міжнародної премії.

Цього року найвищу відзнаку в галузі гуманітаристики отримав доктор історичних наук, професор кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Ігор Сердюк.

На премію було подано 19 робіт, але у фінал вийшло лише три монографії. Ігореві Сердюку нагороду присудили за монографію «Маленький дорослий: Дитина й дитинство в Гетьманщині ХVІІІ ст.».

Окрім грошової винагороди розміром 170 тис. грн., історик отримав золоту медаль та диплом.

На церемонії нагородження були присутні члени міжнародного журі, номінанти, вчені з Австрії, Польщі, України, франкознавці, представники влади, громадськість та родина Івана Франка.

Директор Міжнародного фонду Івана Франка Ігор Курус у свому виступі поінформував присутніх про підписання Меморандуму про співпрацю з Держкомтелерадіо, яким визначено, що нагородження лауреатів премії Івана Франка у галузі інформаційної діяльності проводиться в День народження Івана Франка 27 серпня у м. Києві, а лауреатів Міжнародної премії імені Івана Франка – в Дні пам'яті Івана Франка 28 травня у м. Дрогобич.

Він також назвав переможців премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності, яку присуджено:

- у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» – Махуну Сергію Гарійовичу;

- у номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» – творчому колективу: Кіпіані Вахтангу Теймуразовичу, Мовчан Ользі Володимирівні, Коровицькій Дарії Василівні, Колодію Петру Романовичу, Ільчишину Богдану Богдановичу;

- у номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» – творчому колективу: Шелудько Юлії Іванівні, Молоцькій Ользі Володимирівні, Сидоренко Вікторії Григорівні, Шеметусі Софії Вікторівні;

- у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» – Куйбіді Василю Степановичу та Бебику Валерію Михайловичу.

Великий син українського народу Іван Франко був і залишається постаттю, яка надихає і згуртовує українську націю, і вшанування його пам’яті має непересічне значення і для сьогодення, і для майбутніх поколінь українців.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux