Докази російських злочинів для Міжнародного кримінального суду мають бути неспростовними
опубліковано 25 серпня 2023 року о 12:43

Як досягти неспростовності доказів злочинів, щоб покарання російських воєнних злочинців було невідворотним. Саме таку проблематику обговорювали фахівці з криміналістики, права, практичної юриспруденції, а також цифрових технологій, IT на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Державна безпека України в умовах російської агресії: актуальні питання експертно-криміналістичного та науково-технічного забезпечення», яка відбулась 22 серпня 2023 року в Києві.

Конференцію організував і провів Українcький науково-дослідний інститут спеціальної техніки та судових експертиз (ІСЕТ) СБУ за участі Наукового центру превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя МОЗ та за організаційно-освітньої підтримки Укртелерадіопресінституту та Держкомтелерадіо.

Хорошою нагодою для обміну досвідом та виявом креативних зусиль та ідей назвав захід, вітаючи учасників конференції, директор Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України, доктор філософії в галузі права Юрій Чечіль. Також з вітальним словом до учасників конференції звернулися директор державного підприємства «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л. І. Медведя Міністерства охорони здоров’я України» Микола Проданчук, начальник Інституту підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат юридичних наук Олександр Червяков, директор Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Роман Заяць.

Під час конференції її учасники обговорили серед іншого перспективні розробки криміналістичних методи та міжнародне співробітництво у сфері експертно-криміналістичного забезпечення державної безпеки України.

Учасники науково-технічної секції зосередили свою увагу на актуальних проблемах забезпечення розроблення, виготовлення та модернізації спеціальних технічних засобів і спеціальної техніки в умовах протистояння російській агресії; сучасному європейському досвіді науково-технічної діяльності в системі державної безпеки країн ЄС.

У форматі живого спілкування в Центрі імені академіка Л.І. Медведя, а також у включеннях онлайн на платформі ZOOM з доповідями і презентаціями виступили відомі вчені, практики, правознавці, судові експерти. Пролунало чимало слушних пропозицій з обговорюваної тематики науково-практичної конференції. Всі матеріали заходу будуть систематизовані, жодна з ідей не загубиться, стане відправною точкою для реалізації – запевнили організатори заходу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux