Держкомтелерадіо запрошує громадськість до обговорення законопроекту "Про телебачення і радіомовлення"
опубліковано 03 лютого 2015 року о 16:16

 

У рамках спільного проекту Ради Європи та Європейського Союзу «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» та в межах співпраці Держкомтелерадіо України з Радою Європи проведено експертизу чинного Закону України «Про телебачення і радіомовлення» на предмет його відповідності європейським стандартам.

Результати зазначеної експертизи свідчать про необхідність комплексного реформування законодавства у сфері телебачення і радіомовлення.

Згідно з Додатком XXXVIІ до глави 15 «Політика з питань аудіовізуальної галузі» Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, протягом 2 років з дати набрання чинності Угодою Україна зобов’язується поступово наблизити своє законодавство до законодавства ЄС: Європейської Конвенції про транскордонне телебачення 1989 року; Директиви 2007/65/EC щодо аудіовізуальних медіа послуг.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17.09.2014 № 847 «Про імплементацію Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони» було затверджено план заходів з імплементації цієї Угоди на 2014-2017 роки.

Відповідно до пункту 353 вказаного плану Держкомтелерадіо за участю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, до липня 2016 року мають розробити проект нової редакції Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Водночас робочою групою, створеною при Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформації сьомого скликання, було підготовлено нову редакцію Закону України «Про телебачення і радіомовлення» з урахуванням рекомендацій експертів Ради Європи та європейських стандартів. Підготовка вказаного законопроекту здійснювалась за підтримки спільного Проекту Ради Європи та Уряду Канади «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі», учасником та бенефіціаром якого є Держкомтелерадіо.

Держкомтелерадіо закликає громадськість взяти участь в обговоренні цього законопроекту, висловити позицію до нього, а у разі необхідності запропонувати іншу редакцію окремих його положень. Текст документу розміщено на веб-сайті Комітету http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=118226&cat_id=108852

Пропозиції та зауваження до законопроекту слід надавати на адресу krasnostup@comin.gov.ua

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux