Держкомтелерадіо вживає заходи для припинення незаконної реалізації видавничої продукції держави-агресора
опубліковано 29 серпня 2024 року о 17:37

Держкомтелерадіо здійснює моніторинг українського сегменту мережі Інтернет щодо наявності в книготорговельній мережі книжкових видань, виготовлених та/або випущених у світ державою-агресором та республікою білорусь, розповсюдження яких відповідно до статті 281 Закону України «Про видавничу справу» в Україні заборонено.

За підсумками моніторингу в серпні поточного року встановлено факти незаконного розміщення на маркетплейсі Prom.ua та на створених на платформі Prom.ua вебсайтах 9 українськими інтернет-магазинами («Диаша», «Фантазери», «Учбові книги та не тільки», «Ларчік», «Mixomarket», «Православні книги - поштою”, «Навчалка», «Буквоїд», «comicss.ua») комерційних пропозицій із продажу понад 800 найменувань видавничої продукції, пов’язаної з державою-агресором та республікою білорусь (824 та 10 найменувань відповідно). Виявлені Держкомтелерадіо недозволені до розповсюдження товарні позиції видалено з відповідних інформаційних ресурсів, а суб’єктам електронної комерції надіслано попередження щодо неприпустимості провадження діяльності у видавничій справі з порушенням вимог українського законодавства.

Загалом з квітня 2024 року завдяки налагодженій співпраці Держкомтелерадіо з адміністрацією маркетплейсу Prom.ua припинено розповсюдження понад 3,2 тис. найменувань видавничої продукції держави-агресора та республіки білорусь.

Водночас в серпні Держкомтелерадіо вжив заходи для припинення незаконної реалізації видавничої продукції держави-агресора 7 стаціонарними книгарнями – «Академкнига», «BOOKTIME» «Канцтовари та сувеніри» в м. Київ. «Книжковий дім» в м Харків, а також 3 магазинами мережі «Наталі» в м. Запоріжжя.

Крім того Держкомтелерадіо продовжує моніторити видавничу сферу держави-агресора, Республіки Білорусь та тимчасово окупованої території України з метою виявлення фактів випуску у світ антиукраїнської видавничої продукції та вжиття заходів реагування.

За результатами моніторингу, зокрема, ведеться Перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Основне призначення Переліку – інформування суб’єктів книгорозповсюдження, правоохоронних органів, юридичних та фізичних осіб про те, що факти розповсюдження включених до Переліку видань можуть містити ознаки злочинів, відповідальність за вчинення яких передбачена Кримінальним кодексом України.

Упродовж серпня 2024 року до зазначеного Переліку внесено 19 чергових видань антиукраїнського змісту. Наразі Перелік містить 491 пропагандистське видання.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux