Держкомтелерадіо відстоюватиме консолідовану позицію щодо реалізації закону про реформування друкованих ЗМІ, - Олег Наливайко
опубліковано 14 червня 2017 року о 11:52

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко взяв участь у міжнародній конференції «Реформування державних і комунальних ЗМІ: перші підсумки реформи», що відбулась 13 червня у Києві. Захід організовано за ініціативою проекту «Свобода медіа в Україні», який впроваджується у межах Рамкової програми співробітництва Європейського Союзу та Ради Європи. Бенефіціаром цього проекту є Держкомтелерадіо.

 

Учасники конференції представили та обговорили результати першого року реформи, а також сформували рекомендації для редакторів, які приєднаються до другого етапу реформи. На конференції йшлося про розроблені Держкомтелерадіо, громадськістю, парламентським комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики зміни до чинного Закону "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», які покликані зняти головні ризики і проблемні моменти на шляху роздержавлення газет. Усі напрацьовані зміни до закону враховані у законопроекті №6560 «Про внесення змін до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації», який зареєстрований народними депутатами 8 червня 2017 року.

Олег Наливайко нагадав, що Держкомтелерадіо розробляв свій законопроект щодо внесення змін до Закону про реформування, але відстоюватиме консолідовану позицію з парламентським Комітетом з питань свободи слова, щоб актуальні зміни були якомога швидше прийняті.

«Ми відкличемо урядовий законопроект, і підтримаємо депутатський. Щонайперше, для нас важливо, аби місцева влада виконувала закон, щоб було передбачено захист майна редакцій, захист редакторів і соціальний захист колективів», – наголосив голова Держкомтелерадіо. За його словами, є всі сподівання, що зміни до закону будуть ухвалені Верховною Радою.

Також учасники конференції обговорили одне із болючих питань реформи, як зберегти незалежність в умовах реформування та в пошуках фінансової підтримки не втратити професійного підходу і журналістських стандартів.

«Зараз Держкомтелерадіо працює над тим, щоб у бюджеті таки була передбачена фінансова підтримка реформованих редакцій», – зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. Він закликав представників редакцій та медіаорганізацій.сформувати корпоративну силу для спільних рекламних та інвестиційних можливостей.

«Нам треба вчитися, як працювати з профільним інвестором і непрофільним інвестором. У нас відбулося декілька перемовин з партнерами з Польщі, Угорщини, які цікавляться ходом реформування, показниками наших друкованих ЗМІ. Так само є звернення від деяких народних депутатів, економічних груп. Тому наступний крок – нам треба виважено і уважно працювати з інвесторами, залучати на газетний регіональний ринок рекламодавців», – наголосив Олег Наливайко.

Про свою підтримку процесу реформування комунальних ЗМІ в Україні заявили також представник офісу Ради Європи в Україні Шаїн Аббасов та керівник сектору громадянського суспільства та ЗМІ, Представництвo Європейського Союзу в Україні Коломб де Мерсей.

Нагадаємо, станом на кінець травня повну перереєстрацію здійснили 57 редакцій друкованих ЗМІ, 127 – у процесі припинення. 27 видань очікують перереєстрації, а 36 ще не подали відповідні документи для початку процедури.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux