Держкомтелерадіо та Рада Європи розширюватимуть співпрацю у медійній сфері
опубліковано 18 лютого 2015 року о 17:35

 

18 лютого перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак зустрівся з делегацією Ради Європи на чолі з керівником Департаменту інформаційного суспільства у Раді Європи Патріком Пеннінксом.

Учасники обговорили актуальні питання співробітництва між Держкомтелерадіо і Радою Європи. Зокрема, мова йшла про реалізацію проектів Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі»

та «Зміцнення інформаційного суспільства Україні», бенефіціаром яких є Держкомтелерадіо.

«Ми задоволені співпрацею з Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, - зазначив Патрік Пеннінкс. – Разом ми визначили пріоритети нашої роботи – удосконалення медійного законодавства, створення в Україні насправді Суспільного мовлення, роздержавлення друкованих ЗМІ, прозорість медіавласників».

Пан Пеннінкс заявив про розширення підтримки Радою Європи України у медійній сфері. «Ми чекаємо від вас пропозицій», - наголосив він. Зокрема, це може бути програма підтримки створення українськими медіа власного контенту. Актуальним, на думку членів делегації Ради Європи, є питання посилення захисту журналістів, забезпечення безпеки їхньої діяльності.

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак наголосив, що серед найважливіших питань в інформаційній сфері залишається питання протидії інформаційній війні, розв’язаній Російською Федерацією проти України.

«Захист прав українських журналістів є особливо актуальним. На Донбасі українських журналістів вбивають, у Криму принижують. Усе це відбувається на тлі широкомасштабного і агресивного інформаційного наступу російської пропаганди, що розпалює в Україні міжнаціональну ворожнечу, провокує терористів на нові злочини. Ми не раз зверталися до представника ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Дуні Міятович з проханням відреагувати на такі дії. Проте реакції на звернення не отримали,» - зазначив Богдан Червак.

Патрік Пеннінкс погодився із критикою: «Наша реакція, можливо, є заслабкою або здається вам якоюсь академічною, бо реалії змінюються дуже швидко». Він також запропонував звернутись Держкомтелерадіо до Ради Європи з проханням дослідити, як іноземні ЗМІ висвітлюють події в Україні, щоб надалі унеможливити пропаганду.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux