Держкомтелерадіо співпрацюватиме з експертами Ради Європи щодо впровадження міжнародних стандартів у сфері медіа
опубліковано 21 травня 2013 року о 17:03

 

Держкомтелерадіо України зацікавлений у співпраці із європейськими експертами щодо подальшого удосконалення законодавчої бази у сфері ЗМІ, її адаптації до європейських та міжнародних стандартів.

Про це Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович заявив 21 травня під час офіційного відкриття у Києві Проекту Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі».

Участь у заході також взяли Посол Канади в Україні Трой Лулашник, Голова Офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовскі, Голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий та ін.

Метою проекту є підтримка свободи вираження поглядів та інформації в Україні через подальше наближення нормативно-правової бази для медіа до міжнародних стандартів, підвищення професійних та етичних стандартів в журналістиці, розвиток потенціалу ЗМІ та профільних організацій громадянського суспільства, що створить умови для підвищення якості та доступності інформації для суспільства.

Його реалізація в Україні здійснюватиметься за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку та координуватиметься Представництвом Ради Європи в Україні. Партнерами виступлять парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації, Нацрада, громадська організація «Комісія з питань журналістської етики».

Як наголосив Олександр Курдінович, проект продовжує добру традицію співпраці Держкомтелерадіо із Радою Європи, зокрема, що стосується сприяння свободі слова в Україні, приведення законодавчої бази у сфері медіа у відповідність до міжнародних норм, підвищення професійних та етичних стандартів в журналістиці.

Він нагадав, що результатами співробітництва Комітету із європейськими експертами є спільна підготовка та публікація «Методичних рекомендацій щодо практичного впровадження Закону України «Про доступ до публічної інформації», експертиза Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та ін.

«Цьогорічний ж проект Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» передбачає низку нових і цікавих заходів», - відзначив Голова Держкомтелерадіо.

Серед них – надання законодавцям експертної та консультаційної підтримки, розробка стратегій, внутрішніх тренінгів, сприяння у проведенні конференцій, «круглих столів» тощо. Окрім того, планується розробка відповідних навчальних програм та їх пілотний запуск в Україні.

«Ми зацікавлені у спільній роботі та очікуємо експертної допомоги щодо подальших кроків у впровадженні суспільного мовлення, забезпечення рівного доступу учасників виборчого процесу до ЗМІ, розроблення етичних стандартів у журналістиці, зміцнення системи саморегулювання вітчизняної медіагалузі», - сказав Голова Держкомтелерадіо.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux