Держкомтелерадіо разом з громадськістю підготував пропозиції до плану дій з впровадження Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд"
опубліковано 21 січня 2016 року о 16:21

 

У Держкомтелерадіо відбулось розширене засідання робочої групи з питань забезпечення доступу до публічної інформації Координаційної ради з питань реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Участь у нараді взяли представники громадських організацій «Український незалежний центр політичних досліджень», «Інститут медіа і права», «Інститут масової інформації», Харківської правозахисної групи, благодійного фонду «Громадська енергія» та ін.

 

Учасники засідання під головуванням першого заступника Голови Держкомтелерадіо Богдана Червака обговорили пропозиції до плану дій з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в 2016-2018 рр. у сфері надання доступу до публічної інформації та забезпечення свободи засобів масової інформації. Представники інститутів громадянського суспільства запропонували зосередити протягом двох наступних років увагу на забезпеченні відкритого доступу до основної кадастрової інформації про території та об’єкти природно-заповідного фонду, містобудівної документації (в тому числі генеральних планів міст і детальних планів).

Громадськість також підтримала пропозицію Міненерговугілля щодо підготовки та подання на розгляд Уряду проекту Закону України «Про розкриття інформації у видобувних галузях» та пропозицію Державного агентства з питань електронного урядування щодо підготовки та подання на розгляд Уряду Дорожньої карти на 2016-2017 роки з розвитку відкритих даних.

Після доопрацювання Держкомтелерадіо передасть пропозиції до Плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд» в 2016-2018 рр. у сфері надання доступу до публічної інформації та забезпечення свободи засобів масової інформації в Кабінет Міністрів України.

Нагадаємо, що 20 вересня 2011 р. в рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН 8 країн-засновниць (Бразилія, Сполучені Штати Америки, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, Південно-Африканська Республіка, Сполучене Королівство) започаткували міжнародну ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд», підписавши Декларацію «Відкритий Уряд».

Пріоритетами партнерства є: а) забезпечення виконання урядами конкретних зобов’язань щодо сприяння прозорості державного управління; б) залучення громадян до участі в процесах державного управління; в) боротьба з корупцією; г) використання нових технологій для покращення державного управління.

Для того, щоб стати членом ПВУ, країни повинні прийняти Декларацію «Відкритого уряду» на рівні представників урядів, надати національний план дій, розроблений за участі представників громадянського суспільства. До ініціативи вже приєдналися понад 70 країн світу, включно з Україною.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux