Держкомтелерадіо пропонує два шляхи переходу з державного мовлення на суспільне
опубліковано 01 квітня 2015 року о 17:08

 

Заступник директора департаменту інформаційної політики, начальник відділу законопроектної роботи Держкомтелерадіо Ганна Красноступ на засіданні Робочої групи з розробки стратегії створення НСТУ 31 березня представила два варіанти подальшого переходу до суспільного мовлення.

Обидва враховують завдання та умови, що передбачені Законом України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» та ухвалених 19 березня змін до Закону.

Перший варіант передбачає:

1. Внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 №693 «Про утворення ПАТ «НСТУ», а саме: викладення в новій редакції пункти 2 і 3, передбачивши:  доручення Держкомтелерадіо утворити комісію з реорганізації юридичних осіб, визначених у ст. 1 Закону, а також затвердити порядок перетворення НТКУ в ПАТ «НСТУ».

1. Передати НТКУ до сфери управління Держкомтелерадіо.

2. Визначити таким, що втратило чинність, розпорядження Кабміну від 07.11.2014 №1187 «Про передачу деяких державних організацій в управління Кабінету Міністрів України».

3. Приєднати до НТКУ: НРКУ, ДТРК «Культура», ОДТРК, ДТРК «Крим», державних організацій «Київська державна регіональна телерадіокомпанія», «Севастопольська регіональна державна ТРК», «Новгород-Сіверська  регіональна державна ТРК «Сіверська», «Криворізька регіональна державна ТРК «Криворіжжя».

4. Перетворити НТКУ з державної установи на державне підприємство.

5. Приєднати до ДП «НТКУ» ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм».

6. Перетворити ДП «НТКУ» в ПАТ «НСТУ» шляхом корпоратизації:

- забезпечити оформлення та підписання протоколу рішення про розміщення акцій ПАТ «НСТУ»;

- вжити заходів до реєстрації в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку випуску акцій;

- здійснити для формування статутного капіталу товариства розміщення першого випуску акцій;

- доручити Держкомтелерадіо підготувати та подати Кабміну для затвердження проект статуту ПАТ «НСТУ»;

- здійснити в установленому порядку заходи, пов’язані з утворенням ПАТ «НСТУ» та його державною реєстрацією.

За другим варіантом переходу до суспільного мовлення необхідно внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 №693 «Про утворення ПАТ «НСТУ», а саме: викласти в новій редакції пункти 2 і 3, передбачивши:

- передачу до сфери управління Кабінету Міністрів України НРКУ, ДТРК «Культура», ОДТРК, ДТРК «Крим», державні організації «Київська державна регіональна телерадіокомпанія», «Севастопольська регіональна державна ТРК», «Новгород-Сіверська  регіональна державна ТРК «Сіверська», «Криворізька регіональна державна ТРК «Криворіжжя», ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм»;

- утворення комісії з реорганізації юридичних осіб, визначених у ст. 1 Закону;

- затвердження порядку перетворення НТКУ в ПАТ «НСТУ».

Ганна Красноступ нагадала присутнім, що відповідно до закону Кабінет Міністрів України має забезпечити контроль за проведенням суцільної інвентаризації майна, у тому числі нематеріальних активів юридичних осіб, визначених у ст. 1 цього Закону.

А також утворити комісію з реорганізації юридичних осіб, визначених у ст. 1 цього закону, та затвердити порядок перетворення Національної телекомпанії України у НСТУ з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом; підготувати і подати до Верховної Ради у шестимісячний строк пропозиції щодо: запровадження мовлення громад на принципах суспільного мовлення; запровадження регулювання власності загального користування (суспільної власності).

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux