Держкомтелерадіо оприлюднив список претендентів на здобуття Премії імені Лесі Українки
опубліковано 12 січня 2016 року о 17:08

 

Держкомтелерадіо оприлюднив список творів, поданих на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за 2015 рік. Премія присуджується у чотирьох номінаціях щороку за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва.

 

Цього року найбільша кількість пропозицій (26) надійшла на здобуття премії у номінації «Літературні твори». Це прозові та поетичні книги письменників Ганни Чубач, Тетяни Майданович, Івана Андрусяка, Миколи Возіянова, Наталії Дев’ятко, Віри Багірової, Сергія Ухачевського, Павла Куща, Вікторії Стасів, Василя Шкірі та інших.

20 претендентів змагатимуться за премію у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва». Це художники Катерина Іванова, Галина Бодякова, Ольга Кузнецова, Сергій Варавін, Іван Кравець, Юлія Горностай, Вікторія Скаканді, Олена Железняк, Ганна Сілівончик та інші. Книги, які висунуті на премію, побачили світ у 20 вітчизняних видавництвах - «Майдан», «Твердиня», «Кальварія», «Бона», «Донбас», «Карпати», ВТ «Просвіта», «Час майстрів», «Криниця», «Юнісофт», «Ранок», «Фонтан казок» та інш.

По одному претенденту висунуто у двох інших номінаціях «Театральні вистави для дітей та юнацтва» та «Кінотвори для дітей та юнацтва». Це, зокрема, вистава «Кицькин дім» Київського національного академічного театру оперети (режисер-постановник М.Ю. Бутковський, художник-постановник та художник з костюмів І.В. Давиденко) та анімаційний фільм «Халабудка» кіностудії «Укранімафільм» (автор сценарію Н.А. Гузєєва, режисер М.М. Депоян, художник В.Г. Серцова).

З повним списком претендентів на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за 2015 рік можна ознайомитись на веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=126358&cat_id=88995

Інформаційно. Премія імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва встановлена Кабінетом Міністрів України 2004 року за пропозицією Держкомтелерадіо та присуджується щороку до дня народження Лесі Українки, 25 лютого, за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Премія присуджується у чотирьох номінаціях: літературні твори для дітей та юнацтва; художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва; театральні вистави для дітей та юнацтва та кінотвори для дітей та юнацтва. Розмір премії становить 10 тис. гривень кожна.

Лауреатами Премії імені Лесі Українки свого часу стали дитячі письменниці Тамара Коломієць, Марія Пономаренко, Надія Гуменюк, художники Владислав Єрко і Марина Пузиренко, творчі колективи Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка за виставу «Кайдашева сім‘я» за твором І.Нечуя-Левицького, Рівненського академічного обласного театру ляльок за виставу «Лісова пісня», Запорізького академічного обласного театру юного глядача за виставу «Я не прощаюся…», режисери Роман Ширман і Олена Фетісова за художній фільм «Прикольна казка», Оксана Карпус за анімаційний фільм «Театральний роман», творча група за повнометражний дитячий фільм «Іван Сила» та інші.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux