Держкомтелерадіо оголосив прийом творів на здобуття премії імені Івана Франка
опубліковано 13 березня 2014 року о 16:07

 

Держкомтелерадіо України оголосив прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.

На розгляд журі до 1 травня 2014 року подаються нові оригінальні твори, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Премія присуджується щорічно до дня народження Івана Франка 27 серпня у розмірі двох тисяч гривень кожна за рахунок коштів держбюджету.

Лауреатів визначають у чотирьох номінаціях: за кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації, за кращий твір у телевізійній сфері, за кращий твір у радіомовній сфері, за кращу наукову роботу в інформаційній сфері.

Серед вимог конкурсу - твори мають бути оприлюднені у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення.

Положення про премію імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності розміщено на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо України за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=89107&cat_id=89082

 

 

Інформаційно. Премію імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності було встановлено Постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2003 року за пропозицією Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів, враховуючи внесок видатного письменника у розвиток національної літератури і розбудову української держави.

Минулого року премію у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» було присуджено Данилу Кулиняку за нарис «Благочестя нерушимий блюститель Данило Братковський».

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» відзначено автора і режисера Іванну Чередниченко (Національна телекомпанія України) за телевізійний проект «Київська старовина. Світ мистецтва».

У номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» нагороджено творчу групу Національної радіокомпанії України у складі автора і ведучої Вікторії Наумчук, оператора Тетяни Паламарчук за радіопередачу «Живий голос Василя Стуса».

У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» відзначено Віктора Шпака за монографію «Розвиток видавничої справи України в 1990-2010 рр.»

Також свого часу лауреатами премії ім. І. Франка стали автори телевізійних програм Андрій Цаплієнко, Єгор Бенкендорф, Галина Устенко-Гайдай, Костянтин Стогній, Леонід Мужук, Олександрина Кругленко, автори радіопрограм Світлана Короненко, Володимир Різун, Юрій Шаповал, Василь Бирзул, Інна Якобенко, автори публікацій у друкованих ЗМІ Сергій Шевченко, Олександр Балабко, Василь Дем’янів, автори наукових праць Анатолій Марущак, Іван Мащенко, Володимир Білінський, Володимир Стадниченко та інші.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux