Анотації творів, що надійшли на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола
опубліковано 25 вересня 2018 року о 13:09

Анотації творів, що надійшли на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола

за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики у 2018 році

 

(12 творів 12 авторів з 7 -ти областей України

та 1-на з Російської Федерації)

 

1.       КОРОЛЬ Роман Володимирович, аспірант Черкаського Національного університету, молодший науковий співробітник КЗ «Черкаський обласний краєзнавчий музей», громадський кореспондент газети «Черкаський край», Черкаська обл.

На розгляд подано цикл публіцистичних творів («Суд за 20 хвилин штампував розстрільні вироки», «Як вперта школярка протистояла чекістам», «Як Великий терор молотив допитливих дітей»), за 2017 р., який містить детально проілюстрований механізм дії тоталітарної державної машини радвлади, спрямованої на знищення українства.

2.       БЕРЕЗА Юрій Павлович, письменник і перекладач, член Національної спілки письменників, Рівненська обл.

На розгляд подано третій том видання «Усмішкою витру сльози», 2017 р., в якому зібрані інтерв’ю, нариси, есе, веселі оповідки, роздуми та спогади про цікавих особистостей.

3.       БУКЕТ Євген Васильович, головний редактор тижневика «Культура і життя», письменник-публіцист, член Національної спілки журналістів, м. Київ.

На розгляд подано статтю «Ханська Україна» надруковану в газеті «Кримська світлиця», 2017 р. Публіцистичний твір з тематичного циклу про маловідомі події вітчизняної історії.

4.       ЯВОРСЬКА Ольга Йосипівна, вчитель математики та українознавства у загальноосвітній середній школі, член Національної спілки письменників, Львівська обл.

На розгляд подано літературно-художнє видання - книгу «Неспалима смерека», 2018 р. , в якій відображена глибоко психологічна сповідь української жінки, що пройшла крізь ув’язнення, сталінські тюрми та концтабори; це розповідь про переслідування, гоніння, кохання, гіркі втрати, поневіряння й водночас – непоборний дух спротиву в боротьбі за волю України та власну гідність.

5.       БОНДАРЕНКО Олександр Гнатович, кандидат технічних наук, член Національної спілки письменників, м. Київ.

На розгляд подано книгу «Під знаком Молоха» (у 3-х томах), 2018 р., яка присвячена висвітленню тероризму як інструменту в боротьбі більшовизму за владу як у межах Російської імперії, так і період її краху і розвалу.

6.       ЛИЗАНЧУК Василь Васильович, професор, завідувач кафедри телебачення і радіомовлення Львівського національного університету ім. І. Франка, доктор філологічних наук, член Національної спілки журналістів, м. Львів.

На розгляд подано книгу «Інформаційна безпека України: теорія і практика», 2017 р., в якій розглянуто складові національно-інформаційної безпеки українського суспільства, досліджено основоположні принципи розвитку й утвердження України в умовах російської агресії та глобалізації.

7.       ЯКУБУВ Андрій Євгенович, член громадської ради Валенсійської корпорації ЗМІ, член Національної спілки журналістів, Львівська обл.

На розгляд подано публікацію «Від перемишльських мостів минулого до дзвонів сьогодення: сто років національної дихотомії Галичини», надруковану у виданні «Український Альманах», 2018 р. В статті подається свіжий погляд на події 100-річної давності – національні змагання на теренах Східної Галичини, документована хроніка подій, заклик до порозуміння двох народів.

8.       КАРАСЬ Сєргєй Ігорєвіч, журналіст Чернігівської газети «Деснянська правда», Російська Федерація .

На розгляд подано серію робіт «Українець Росії. Шлях на Батьківщину», оприлюднених у різних Інтернет-ресурсах та друкованих виданнях протягом 2017 р., яка розповідає про етнічного українця, що народився у Росії, але любить Україну й хоче повернутися на історичну Батьківщину.

9.       ЯКУНОВ Євген Васильович, завідувач відділу Головної редакції новинного сайту Українського Національного інформаційного агентства «Укрінформ», Заслужений журналіст України, член Національної спілки журналістів, м. Київ.

На розгляд подано статтю «Усміхніться, вас вербують! Технології гібридної війни» вміщена на веб-сайті «Укрінформу», 2017 р., в якій автор, спираючись на дослідження і факти, аналізує проникнення ворожої агентури в наше суспільство, вербувальну діяльність зарубіжних розвідок, зокрема російської, що є однією з частин і технологій гібридної війни.

10.    МАРКОВА Галина Степанівна, редактор студентсько-викладацької газети «Крошенка» Житомирського агротехнічного коледжу, член Національної спілки журналістів, м. Житомир.

На розгляд подано матеріал «Дідова школа» опублікований в газеті «Житомирщина», № 33, 2016 р., в якому автор виклала історичні факти свого родоводу в період тоталітарного режиму.

11.    ВАКУЛЕНКО Володимир Прокопович, журналіст, кореспондент районної газети «Колос», член Національної спілки письменників України, Харківська обл.

На розгляд подано цикл публікацій «Іван Циба», 2016-2017 рр., надрукованих в Сахновщинській районній газеті «Колос», про поета, громадського діяча, члена Центральної Ради І. М. Цибу, який повстав проти більшовицького режиму та поплатився за це життям.

12.    ПАНЧЕНКО Олександр Іванович, приват-доцент Українського Вільного Університету, член Національної спілки журналістів, публіцист, Запорізька обл.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux