Суспільне Мовлення висвітлюватиме Євробачення-2024
опубліковано 06 травня 2024 року о 16:22

7 травня о 22:00 у шведському місті Мальме відбудеться перший півфінал 68-го Пісенного конкурсу Євробачення. Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2024. Крім того, Суспільне Культура та Радіо Промінь є офіційними медіапартнерами Євробачення.

Півфінали Євробачення-2024 пройдуть 7 та 9 травня, гранд-фінал конкурсу відбудеться у суботу, 11 травня. Загалом з двох півфіналів фіналу буде відібрано представників 20 країн, а також 11 травня за перемогу боротимуться представники країн, які потрапляють у фінал автоматично: цьогоріч це Швеція, як країна-організаторка, а ще Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція.

У першому півфіналі за право потрапити у фінал конкурсу змагатимуться й представниці України Alyona Alyona & Jerry Heil. Вони вийдуть на сцену стадіону Malmö Arena під номером 5 з піснею «Teresa & Maria» та постановкою від дворазової номінантки «Ґреммі» Таню Муіньо.

Суспільне Мовлення транслюватиме Євробачення-2024 наживо на телебаченні, діджиталі та радіо.

Трансляції Євробачення-2024 на платформах Суспільного вперше будуть супроводжуватись перекладом жестовою мовою.

Телебачення

За пів години до показу першого півфіналу, о 21:30, на телеканалі Суспільне Культура розпочнеться трансляція «Передшоу. Пісенний конкурс Євробачення-2024». Ведучими першого випуску стануть Тімур Мірошниченко та співачка Diana Gloster. Пряма трансляція першого півфіналу Євробачення-2024 розпочнеться на телеканалі Суспільне Культура о 22:00. Коментуватиме шоу незмінний Тімур Мірошниченко, який уже 19 років є українським голосом Євробачення в Україні.

Радіо 

Наживо ефір першого півфіналу Євробачення-2024 слухачі Радіо Промінь почують із коментуванням Дмитра Захарченка та Лесі Антипенко, а також ексклюзивними включеннями Анни Заклецької з місця подій — стадіону Malmö Arena. Початок трансляції шоу о 22:00, передшоу — 21:30.

Діджитал-платформи

В діджиталі «Передшоу» та перший півфінал Євробачення-2024 можна буде дивитися:

сайті Суспільне Культура та Суспільне Євробачення;

на фейсбук-сторінках Євробачення Україна, Суспільне Мовлення, Суспільне Культура, Перший і Радіо Промінь.

На ютуб-каналі Євробачення Україна о 21:30 дивіться «Передшоу», а починаючи з 22:00 слухайте та спостерігайте за роботою Тімура Мірошниченка.

У 2024 році в систему голосування на Пісенному конкурсі було внесено низку змін. Глядачі з усього світу, окрім тих, хто перебуває в країнах-учасницях, тепер можуть голосувати за свої улюблені пісні протягом 24 годин перед кожним півфіналом і великим фіналом. Проголосувати за представниць України можуть українці за кордоном.

Напередодні відкриття Євробачення alyona alyona & Jerry Heil презентували соціальне відео на конкурсну пісню. У ньому можна побачити Тетяну та Людмилу, вчительок зруйнованої від ворожого обстрілу Великокостромської гімназії, на відбудову якої артистки збирають 10 000 000 гривень.

У 68-му Пісенному конкурсі Євробачення у Мальме беруть участь представники 37 країн. Швеція вже втретє приймає Євробачення, а перемагала на конкурсі сім разів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux