Акція «Книжка за день» консолідує українське суспільство, - Богдан Червак
опубліковано 01 травня 2024 року о 13:47

Учасники акції «Книжка за день», яку 25 квітня 2024 року організував та провів за підтримки Держкомтелерадіо Навчально-науковий інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, на пресконференції в Укрінформі підбили підсумки та поділилися планами на майбутнє.

Як повідомив директор Інституту журналістики Юрій Бондар, вся робота - від написання учасниками акції есе «День після війни» до виготовлення видання - тривала 8 годин 39 хвилин. Таким чином Інститут журналістики встановив рекорд України у створенні книги. Загалом в акції взяли участь понад 200 осіб. Вони написали есе, в яких поділилися емоціями та мріями про себе та про Україну після її перемоги.

Упродовж робочого дня тексти були відредаговані, зверстані та підготовлено оригінал-макет. Навіть низка повітряних тривог не змогла стати на заваді рекорду. Команда редакторів та верстальників продовжувала працювати у бомбосховищі. А вже надвечір перші примірники видрукованої книжки були в руках директора інституту Юрія Бондаря та ректора університету Володимира Бугрова.

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, який теж взяв участь у написанні есе, назвав акцію потужною подією, яка об’єднує і консолідує суспільство. «Іде боротьба за виживання української нації, Української держави Ворог витрачає величезні ресурси, щоб знищити Україну зсередини. І коли українці в умовах війни пишуть книгу про майбутнє України, це свідчить, що ми не втратили дух перемоги, дух оптимізму і сили. Це відчувається в кожному есе. І це приклад того, що ми, як ніколи, єдині,» - наголосив Богдан Червак.

Українські видавці вважають започатковану Інститутом журналістики акцію великим внеском у популяризацію читання та книговидання. Про те, що книговидавнича сфера оговтується після величезних збитків і руйнувань, які заподіяла їй країна-агресор, свідчить, зокрема, і статистика Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції, який веде Держкомтелерадіо. Щомісяця кількість суб’єктів видавничої сфери збільшується.

У пресконференції також взяли участь ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров; завідувач кафедри видавничої справи та редагування Навчально-наукового інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Тетяна Крайнікова; голова НСПУ Михайло Сидоржевський; виконавчий директор Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Ігор Степурін; партнер проєкту Сергій Вовченко; президент Національного реєстру рекордів України Валентин Щербачов та інші.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux